Groepsaccommodatie De kern

Onze accommodatie De Kern, gelegen in Friesland nabij Earnewâld is sinds 1 Juli weer open voor groepen.

Schaatsen op Fries natuurijs

ijs-schaatsen

Genieten van Friesland op de schaats

Groepsaccommodatie De Kern is in de gelukkige omstandigheid midden in het schaatsgebied van de Jan Durkspolder (Friesland) te liggen. De start van de toertocht ligt aan ons erf. De toertocht, georganiseerd door ijsclub “Lyts Bigjin” uit Earnewâld, geniet landelijke bekendheid. Dit vooral door het feit dat zij al twee jaar op rij de eerste officiële toertocht hebben uitgeschreven. Wilt u meer lezen over de activiteiten van deze Friese ijsclub dan is dit te vinden op:

www.ijsclub-lytsbigjin.nl

De toertocht op Fries natuurijs

Natuurlijk is het een drukte van jewelste als het eenmaal zover is. Alles en iedereen wil erbij zijn om de eerste toertocht op natuurijs in Friesland mee te maken. Maar ook de dagen of weken erna is het gewoon genieten.  Een kamer in ‘De Kern’ geeft u de garantie hier volop aan deel te nemen.

Parkeren op het terrein is alleen mogelijk voor gasten van ‘De Kern’!!

De Kern tijdens de schaatsperiode

Tijdens het schaatsen loopt alles een beetje anders dan anders. Zo zijn de vele vrijwilligers van ‘Lyts Bigjin’ van harte welkom om bij ons op te warmen, wat te eten en te drinken. Zonder al deze mensen is het organiseren van een dergelijke tocht niet te doen, daarom verdienen zij naar ons idee een warm welkom. Het is dan ook zo dat het deze schaatsdagen een wat rommelige, maar wel gezellige indruk kan geven;  ‘smoek’ zoals ze Friezen zeggen.

De tocht der tochten……

Ja daar wachten we natuurlijk allemaal op. Mocht het zo zijn, en laten we het hopen met elkaar, dat de Friese 11 stedentocht weer gereden kan worden, dan heeft u vanaf  ‘De Kern’ een prima bereikbaarheid naar de steden waar de toch langs voert.

Reserveer tijdig bij een schaatsperiode !!